Tips

Schilderstape

Leg in je keukenla een rol schilderstape. Heel handig om een etiket te plakken op bakjes met etenswaren die de vriezer ingaan.

Wasmand vervangen door klapkrat

Een wasmand neemt veel ruimte in beslag. Gebruik in plaats hiervan een stevige klapkrat. Deze heeft dezelfde inhoud maar kan ingeklapt worden als de was klaar is. Dan neemt deze nog maar weinig ruimte in beslag.

Organizen van het bestek in de afwasmachine

Een bestekrekje in de afwasmachine heeft een aantal vakjes. Vraag uw gezinsleden altijd hetzelfde vakje te gebruiken voor de messen (bijvoorbeeld rechtsvoor), een ander vakje voor de vorken en weer een ander voor de lepels. Bij het opruimen kunt u alt het bestek uit één vakje nu in één keer in de la leggen. Dit werkt sneller!

Vaste plekken voor spullen

Geef spullen een vaste plek. De sleutels op het kastje, de schaar in de keukenla en kinderschoenen in een mand in de buurt van de voordeur. Sommige dingen wilt u nu eenmaal blindelings kunnen pakken.

Koken en opruimen

Tijdens het koken, ben je vaak aan het wachten tot iets gaar is. Je moet in de buurt van het fornuis blijven. Neem in de tussentijd eens een keukenlade of kastplankje onder handen door deze op te ruimen en een doekje er doorheen te halen.

Voorkom gaatjes in shirts

Het voorkomen van kleine gaatjes in t-shirts? Doe de ritsen van broeken dicht. Een open rits werkt als een soort zaagje dat kleine gaatjes maakt in andere kleren tijdens het wassen… 

Foto's uitzoeken en opruimen

Leg de lat niet té hoog. Laat de grote hoeveelheid in het verleden verzamelde foto’s in een doos zitten of laat ze in de cloud staan. Concentreer uw aandacht op nieuwe foto’s en de verwerking hiervan.

Opruimen van glasscherven

Glas gebroken? Grote scherven oprapen lukt wel, maar al die kleine splintertjes… Pak een stuk breed plakband en dep met de kleefkant voorzichtig de splintertjes op. Plak het tape dicht en gooi het weg. 

Pakket versturen

Bij het versturen van een pakketje is de doos meestal te ruim voor het te versturen object. Gebruik kartonnen of plastic eierdozen om deze ruimte op te vullen. Dit is een prima kreukelzone die nauwelijks iets weegt.

Beddengoed minimaliseren

Beddengoed neemt veel ruimte in beslag in de kast. Behoud drie setjes, één op het bed, één in de was en één in de kast.

Bewegingssensoren verlichting

Verbouwplannen! Plaats bewegingssensoren in de badkamer, toilet, garage of voorraadkast welke u laat koppelen aan de verlichting. Duurzaam en ook heel fijn als kinderen regelmatig vergeten het licht uit te doen.

No mess, no stress!

U hebt het druk en voelt zich gehaast. Als u een avondje op de bank zit, denkt u vaak aan wat er nog moet gebeuren. Te gek voor woorden! Het is belangrijk tijd te hebben voor zaken die er echt toe doen én voor de leuke dingen in het leven.

Door middel van organizing help ik u de rust en ontspanning weer te vinden en de balans te herstellen.

U zult merken dat u de vicieuze cirkel doorbreekt en dat een avondje op de bank weer heerlijk ontspannen aanvoelt.

Waarom organizing?

Veel mensen ervaren een drempel om een organizer in te schakelen. Jammer!
Organizing kan u veel opleveren:

  • meer vrije tijd en meer energie,
  • rust in uw hoofd,
  • niet meer onnodig zoeken naar spullen; minder ergernis en efficiënter omgaan met uw tijd,
  • kostenbesparing!

Kortom meer rust, ruimte en overzicht
in uw leven!

Feiten

Met Elles in Organizing haalt u professionele hulp in huis:

  • ik ben aangesloten bij de NBPO en onderschrijf de (integriteits)eisen en de gedragscode van onze beroepsvereniging,
  • ik heb ruim 10 jaar praktijkervaring,
  • ik bied korting als u lid bent van Amstelring,
  • ik word door klanten met gemiddeld een 9 gewaardeerd.

No mess, no stress!

"Elles heeft mij verhuisd in een periode waarin ik er zelf geen tijd voor had. Een strakke planning en voorbereiding met duidelijke afspraken zorgde voor een vlekkeloos verloop."

Marlou, Amsterdam

Ruimtes opruimen

Druk gehad waardoor uw huis weinig aandacht heeft gekregen? Puilt uw kledingkast uit maar kunt u niets wegdoen? Bent u verhuisd, maar staan er nog steeds volle verhuisdozen? Elles helpt u in actie te komen en klussen ook echt af te krijgen.

Administratie ordenen

Kunt u garantiebewijzen en aankoopbonnen niet terugvinden? Is de post één grote onoverzichtelijke stapel? Puilen de ordners uit maar twijfelt u over wat weg mag? Met Elles krijgt u weer snel inzicht en overzicht in uw administratie.

Inboedelruiming

In korte tijd moet veel geregeld worden. Betreft het de inboedel van een overleden dierbare dan spelen vaak emoties mee. Ontbreekt het u aan tijd of is het ontruimen van de woning te beladen? Elles ontzorgt u door regelwerk uit handen te nemen.

Verhuizen

Ziet u als een berg op tegen uw verhuizing? Wilt u vóór uw verhuizing alles goed uitzoeken omdat u kleiner gaat wonen? Weet u zich geen raad met al die adreswijzigingen? Elles regelt organisatorische, administratieve en praktische zaken voor u.

Verkoopadvies

Wilt u spullen verkopen, zodat u ruimte krijgt voor nieuwe? Bent u al tijden voornemens deze op Marktplaats te zetten of een veilinghuis te benaderen? Elles geeft niet alleen advies over wat handig is, maar kan ook de verkoop regelen.

Elles in Organizing

Elles Tijssen is een professional organizer die staat voor persoonlijke aandacht en zorgvuldig en resultaatgericht organizen.
Goed luisteren naar de behoefte van de cliënt geeft inzicht in wat als eerste aangepakt moet worden. Samen doelen bepalen en daar duidelijke afspraken over maken, waarborgt inzet en motivatie.

Contact

Elles Tijssen
P. Hans Frankfurthersingel 210
1060 TP Amsterdam

Telefoon 06 212 088 38
info@ellesinorganizing.nl
www.ellesinorganizing.nl

KvK 34359064

Admin Login